Brian Daingerfield, currency strategist bij Royal Bank of Scotland Group Plc's RBS Securities unit, kon alleen maar bevestigen dat het geld massaal terugvloeit naar Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De reden voor de rotatie moet volgens Daingerfield worden gezocht bij de monetaire politiek van de FED.

Blijkbaar is er meer geld gevloeid naar de munten van de groeimarkten dan tot dusver werd aangenomen. Een mandje bestaande uit de munten van de BRIC-landen inclusief Zuid-Afrika is ten opzichte van de dollar teruggevallen tot het laagste niveau sinds juni 2010.

Brian Daingerfield, currency strategist bij Royal Bank of Scotland Group Plc's RBS Securities unit, kon alleen maar bevestigen dat het geld massaal terugvloeit naar Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De reden voor de rotatie moet volgens Daingerfield worden gezocht bij de monetaire politiek van de FED. Blijkbaar is er meer geld gevloeid naar de munten van de groeimarkten dan tot dusver werd aangenomen. Een mandje bestaande uit de munten van de BRIC-landen inclusief Zuid-Afrika is ten opzichte van de dollar teruggevallen tot het laagste niveau sinds juni 2010.