Vooral de Turkse lira was de kop van jut, op de voet gevolgd door de Braziliaanse real en de Zuid-Afrikaanse rand. Laatstgenoemde munt is ten opzichte van de dollar teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2008, de Turkse lira bereikte tegenover diezelfde dollar zelfs een nieuwe recordkoers.

Over het algemeen lijken de Fragile Five, bovenvermelde munten aangevuld met de Indische rupee en de Indonesische rupiah, opnieuw het belangrijkste slachtoffer van de tapering-politiek van de Amerikaanse centrale bank. Die zal naar alle verwachting in de komende maanden gewoon verder gezet worden.

Vooral de Turkse lira was de kop van jut, op de voet gevolgd door de Braziliaanse real en de Zuid-Afrikaanse rand. Laatstgenoemde munt is ten opzichte van de dollar teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2008, de Turkse lira bereikte tegenover diezelfde dollar zelfs een nieuwe recordkoers. Over het algemeen lijken de Fragile Five, bovenvermelde munten aangevuld met de Indische rupee en de Indonesische rupiah, opnieuw het belangrijkste slachtoffer van de tapering-politiek van de Amerikaanse centrale bank. Die zal naar alle verwachting in de komende maanden gewoon verder gezet worden.