Ook wanneer er gewag wordt gemaakt van politieke problemen in Italië, de moeilijke economische situatie in Nederland of de wankele positie van de Spaanse banken geeft de euro geen krimp. De reden ligt voor de hand: de valuta's van de groeilanden hebben de euro uit de wind gezet.

Volgens Société Générale is het trouwens nog te vroeg om de valuta's van die groeilanden opnieuw te kopen, er zijn nog steeds te grote risico's aan verbonden. Die risico's situeren zich met name in de economie, waar nog steeds structurele tekorten bestaan.

Ook wanneer er gewag wordt gemaakt van politieke problemen in Italië, de moeilijke economische situatie in Nederland of de wankele positie van de Spaanse banken geeft de euro geen krimp. De reden ligt voor de hand: de valuta's van de groeilanden hebben de euro uit de wind gezet. Volgens Société Générale is het trouwens nog te vroeg om de valuta's van die groeilanden opnieuw te kopen, er zijn nog steeds te grote risico's aan verbonden. Die risico's situeren zich met name in de economie, waar nog steeds structurele tekorten bestaan.