Op 22 en 23 oktober vergaderen de ministers van financiën en de centrale bankiers van de 20 grootste industrielanden in Zuid-Korea. De aan de gang zijnde valuta-oorlog gaat ongetwijfeld op de agenda staan.

Hoofdeconoom Jürgen Stark van de Europese Centrale Bank verklaarde dat een valuta-opbod fataal kan worden voor de wereldeconomie. In een interview met het Handelsblatt sprak hij over een 'devaluatie-race'.

Competitieve devaluaties kunnen leiden tot protectionisme en dat was één van de belangrijkste oorzaken van de grote economische depressie tijdens de jaren 30 van vorige eeuw.

Op 22 en 23 oktober vergaderen de ministers van financiën en de centrale bankiers van de 20 grootste industrielanden in Zuid-Korea. De aan de gang zijnde valuta-oorlog gaat ongetwijfeld op de agenda staan. Hoofdeconoom Jürgen Stark van de Europese Centrale Bank verklaarde dat een valuta-opbod fataal kan worden voor de wereldeconomie. In een interview met het Handelsblatt sprak hij over een 'devaluatie-race'. Competitieve devaluaties kunnen leiden tot protectionisme en dat was één van de belangrijkste oorzaken van de grote economische depressie tijdens de jaren 30 van vorige eeuw.