Het probleem situeert zich met name bij de groeilanden, waar de valutakoersen vaak worden gemanipuleerd. Sommige sprekers verwezen daarbij naar de Chinees-Amerikaanse twist over de koers van de yuan.

Daarnaast hebben ook landen als Brazilië pogingen ondernomen om een stijging van de koers van hun nationale munt af te remmen. Valuta-oorlogen mogen niet op het scherp van de snede uitgevochten worden, zo luidde de boodschap.

Een escalatie van die oorlogen kan namelijk de situatie volledig uit de hand doen lopen. Er moet in ieder geval rekening mee worden gehouden dat sommige bewegingen op de valutamarkten het gevolg zijn van de politiek van monetaire verruiming die de FED heeft gevoerd.

Het probleem situeert zich met name bij de groeilanden, waar de valutakoersen vaak worden gemanipuleerd. Sommige sprekers verwezen daarbij naar de Chinees-Amerikaanse twist over de koers van de yuan. Daarnaast hebben ook landen als Brazilië pogingen ondernomen om een stijging van de koers van hun nationale munt af te remmen. Valuta-oorlogen mogen niet op het scherp van de snede uitgevochten worden, zo luidde de boodschap. Een escalatie van die oorlogen kan namelijk de situatie volledig uit de hand doen lopen. Er moet in ieder geval rekening mee worden gehouden dat sommige bewegingen op de valutamarkten het gevolg zijn van de politiek van monetaire verruiming die de FED heeft gevoerd.