De vraag is echter of het niet alleen bij woorden gaat blijven, maar of er ook effectief daden gaan gebeuren. De valuta-oorlogen kunnen nog geruime tijd woeden, zo denken de analisten.

Robert Sinche, global head of foreign exchange strategy bij Royal Bank of Scotland, Is van mening dat de beloften die we te horen kregen uiteindelijk loze beloften zullen blijken te zijn.

Maar voor het belangrijkste probleem, het grote handelsoverschot van China met de rest van de wereld, werd geen oplossing aangereikt. Beijing is nog altijd niet bereid om de koers van de yuan in waarde te laten stijgen.

De vraag is echter of het niet alleen bij woorden gaat blijven, maar of er ook effectief daden gaan gebeuren. De valuta-oorlogen kunnen nog geruime tijd woeden, zo denken de analisten. Robert Sinche, global head of foreign exchange strategy bij Royal Bank of Scotland, Is van mening dat de beloften die we te horen kregen uiteindelijk loze beloften zullen blijken te zijn. Maar voor het belangrijkste probleem, het grote handelsoverschot van China met de rest van de wereld, werd geen oplossing aangereikt. Beijing is nog altijd niet bereid om de koers van de yuan in waarde te laten stijgen.