Die woorden moeten echter in hun context worden geplaats. Volgens James Rickards, senior managing director bij Tangent Capital, is de valuta-oorlog tussen China en VS niet meer dan een storm in een glas water.

Zelfs wanneer de waarde van de yuan zou verdubbelen, komt er volgens Ricards in de Verenigde Staten geen enkele job bij. De productiviteit van de Chinese arbeiders bedraagt slechts 10% van de Amerikaanse arbeiders.

Zelfs een verdubbeling tot 20% zou niet leiden tot een verhuis van jobs. Ricards is bovendien van mening dat in de valuta-oorlog de VS aan de winnende hand zijn. Door massa's geld te drukken, doen ze de inflatie toenemen en daar is China het eerste slachtoffer van.

Die woorden moeten echter in hun context worden geplaats. Volgens James Rickards, senior managing director bij Tangent Capital, is de valuta-oorlog tussen China en VS niet meer dan een storm in een glas water. Zelfs wanneer de waarde van de yuan zou verdubbelen, komt er volgens Ricards in de Verenigde Staten geen enkele job bij. De productiviteit van de Chinese arbeiders bedraagt slechts 10% van de Amerikaanse arbeiders. Zelfs een verdubbeling tot 20% zou niet leiden tot een verhuis van jobs. Ricards is bovendien van mening dat in de valuta-oorlog de VS aan de winnende hand zijn. Door massa's geld te drukken, doen ze de inflatie toenemen en daar is China het eerste slachtoffer van.