Dat komt voornamelijk door de valutakoers. Medewerker aan het onderzoek Van Arenthals: "Doordat de euro relatief hoog geprijsd is ten opzichte van de dollar wordt het leven in West-Europese steden steeds duurder voor expats. In sommige van die steden is de vraag naar huisvesting ook sterk toegenomen waardoor ook die kosten zijn gestegen."

Zwitserland voert de Europese ranglijst aan en staat met maar liefst 3 steden in de top 10: Zurich (5), Geneve (6) en Bern (8). London stijgt van de 25ste naar de 12de plaats, terwijl Parijs 10 plaatsen hoger noteert op plek 27.

In Rusland pakt het valuta-effect helemaal anders uit. Moskou, dat vorig jaar nog op de 2de plaats prijkte, is nu zeven plaatsen gedaald door de val van de roebel.

Dat komt voornamelijk door de valutakoers. Medewerker aan het onderzoek Van Arenthals: "Doordat de euro relatief hoog geprijsd is ten opzichte van de dollar wordt het leven in West-Europese steden steeds duurder voor expats. In sommige van die steden is de vraag naar huisvesting ook sterk toegenomen waardoor ook die kosten zijn gestegen." Zwitserland voert de Europese ranglijst aan en staat met maar liefst 3 steden in de top 10: Zurich (5), Geneve (6) en Bern (8). London stijgt van de 25ste naar de 12de plaats, terwijl Parijs 10 plaatsen hoger noteert op plek 27. In Rusland pakt het valuta-effect helemaal anders uit. Moskou, dat vorig jaar nog op de 2de plaats prijkte, is nu zeven plaatsen gedaald door de val van de roebel.