Maar het zijn volgens Arnaud Delaunay van Leleux de activiteiten voor de energiedivisie die de belangrijkste activiteit uitmaken (80% van de omzet) en hierbinnen vinden we de afdeling olie en gas (66% van de omzet) terug.

De omzet in de olie- en gasactiviteiten steeg met 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Deze divisie blijft zich gunstig ontwikkelen dankzij "de Braziliaanse markt en de rest van de wereld". In tegenstelling tot wat iedereen denkt, blijft de ontwikkeling van de schaliegasmarkt de olietoeleveranciers parten spelen " omwille van de lage gasprijzen".

Maar deze daling wordt door Vallourec gecompenseerd door de opkomst van schalie-olie waarin de groep blijft profiteren van haar marktleiderschap en de ingebruikname van de nieuwe fabriek in de staat Ohio.

In de rest van de wereld (met name in Brazilië en het Midden-Oosten) bleef de activiteit sterk met een stijging van 6% voor boormaterialen.

Maar het meest interessante gegeven in de resultaten is de stijging van de brutomarge (16,3% tegenover 13,6% in 2012) dankzij de gecombineerde effecten van hogere inkomsten, kostenreductieplannen en een daling van de algemene kosten.

Alles samen genomen leidt dit ertoe dat het management voor 2013 "een toename van de volumes, omzet en brutomarge" verwacht.

De toename van de omzet en de brutomarge behoren tot de belangrijkste koerskatalysatoren voor Vallourec.

Waardebeleggers kunnen volgens Arnaud Delaunay posities opbouwen in de koersdoelzone rond 38 - 42 euro terwijl meer dynamische beleggers zich kunnen positioneren bij het naderen van de technische steun op 43 - 44 euro.

Maar het zijn volgens Arnaud Delaunay van Leleux de activiteiten voor de energiedivisie die de belangrijkste activiteit uitmaken (80% van de omzet) en hierbinnen vinden we de afdeling olie en gas (66% van de omzet) terug. De omzet in de olie- en gasactiviteiten steeg met 12% ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Deze divisie blijft zich gunstig ontwikkelen dankzij "de Braziliaanse markt en de rest van de wereld". In tegenstelling tot wat iedereen denkt, blijft de ontwikkeling van de schaliegasmarkt de olietoeleveranciers parten spelen " omwille van de lage gasprijzen". Maar deze daling wordt door Vallourec gecompenseerd door de opkomst van schalie-olie waarin de groep blijft profiteren van haar marktleiderschap en de ingebruikname van de nieuwe fabriek in de staat Ohio. In de rest van de wereld (met name in Brazilië en het Midden-Oosten) bleef de activiteit sterk met een stijging van 6% voor boormaterialen. Maar het meest interessante gegeven in de resultaten is de stijging van de brutomarge (16,3% tegenover 13,6% in 2012) dankzij de gecombineerde effecten van hogere inkomsten, kostenreductieplannen en een daling van de algemene kosten. Alles samen genomen leidt dit ertoe dat het management voor 2013 "een toename van de volumes, omzet en brutomarge" verwacht. De toename van de omzet en de brutomarge behoren tot de belangrijkste koerskatalysatoren voor Vallourec. Waardebeleggers kunnen volgens Arnaud Delaunay posities opbouwen in de koersdoelzone rond 38 - 42 euro terwijl meer dynamische beleggers zich kunnen positioneren bij het naderen van de technische steun op 43 - 44 euro.