Via haar joint-venture met de Duitse groep Mannesmann-Röhrenwerke werd Vallourec in de late jaren '90 de wereldleider voor ongelaste stalen buizen.

De Franse industrieel en financier Vincent Bollore dankt zijn enorm fortuin aan deze ontwikkeling.

Het zal volgens Arnaud Delaunay van Leleux niemand verbazen dat de activiteit van deze gespecialiseerde buizenproducent hard getroffen werd door de economische crisis.

De krimp in de investeringensuitgaven van de olie- en gasexploratiebedrijven leidde tot een zeer sterke daling van de orders.

En een ongeluk komt nooit alleen: in 2012 had Vallourec af te rekenen met een vertraging in de opstart van haar nieuwe fabrieken in Brazilië en de Verenigde Staten. Toch hebben de resultaten van de laatste drie kwartalen de beleggers gerustgesteld.

De fabrikant van ongelaste buizen heeft voor haar tweede kwartaal een stijging van de nettowinst met 8,8% aangekondigd : deze financiële prestatie verdient de nodige aandacht want de winstontwikkeling (verwacht door de analisten) vertoont een

stijgende trend. Delaunay heeft een advies opbouwen.

Via haar joint-venture met de Duitse groep Mannesmann-Röhrenwerke werd Vallourec in de late jaren '90 de wereldleider voor ongelaste stalen buizen. De Franse industrieel en financier Vincent Bollore dankt zijn enorm fortuin aan deze ontwikkeling. Het zal volgens Arnaud Delaunay van Leleux niemand verbazen dat de activiteit van deze gespecialiseerde buizenproducent hard getroffen werd door de economische crisis. De krimp in de investeringensuitgaven van de olie- en gasexploratiebedrijven leidde tot een zeer sterke daling van de orders. En een ongeluk komt nooit alleen: in 2012 had Vallourec af te rekenen met een vertraging in de opstart van haar nieuwe fabrieken in Brazilië en de Verenigde Staten. Toch hebben de resultaten van de laatste drie kwartalen de beleggers gerustgesteld. De fabrikant van ongelaste buizen heeft voor haar tweede kwartaal een stijging van de nettowinst met 8,8% aangekondigd : deze financiële prestatie verdient de nodige aandacht want de winstontwikkeling (verwacht door de analisten) vertoont een stijgende trend. Delaunay heeft een advies opbouwen.