Die prognose luidde dat de verzwakking van de Braziliaanse real en de daling van de activiteiten in de Braziliaanse olie-industrie de winstverwachtingen van Vallourec drukten.

Een signaal voor heel wat beleggers om na de mooie stijging van het aandeel in de voorafgaande maanden winst te nemen. Wat moeten beleggers die niet verkochten in de huidige omstandigheden doen?

Op waarderingsvlak is het aandeel volgens Van Herck zeker niet duur, maar vanuit fundamenteel standpunt helpt de slabakkende olieprijs Vallourec niet.

Een stijging van de olieprijs zet de grote oliegroepen tot meer investeringen aan en als leverancier van buizen voor pijpleidingen profiteert Vallourec hiervan.

Maar in de huidige omstandigheden is er van grote investeringsprojecten geen sprake. Van Herck geeft daarom een afbouwenadvies: dit betekent dat hij een koersstijging in de komende weken en maanden zal aanwenden om de positie in Vallourec te verlichten.

Die prognose luidde dat de verzwakking van de Braziliaanse real en de daling van de activiteiten in de Braziliaanse olie-industrie de winstverwachtingen van Vallourec drukten. Een signaal voor heel wat beleggers om na de mooie stijging van het aandeel in de voorafgaande maanden winst te nemen. Wat moeten beleggers die niet verkochten in de huidige omstandigheden doen? Op waarderingsvlak is het aandeel volgens Van Herck zeker niet duur, maar vanuit fundamenteel standpunt helpt de slabakkende olieprijs Vallourec niet. Een stijging van de olieprijs zet de grote oliegroepen tot meer investeringen aan en als leverancier van buizen voor pijpleidingen profiteert Vallourec hiervan. Maar in de huidige omstandigheden is er van grote investeringsprojecten geen sprake. Van Herck geeft daarom een afbouwenadvies: dit betekent dat hij een koersstijging in de komende weken en maanden zal aanwenden om de positie in Vallourec te verlichten.