De Chinese regering heeft namelijk maatregelen getroffen om de overcapaciteit in de staalsector weg te werken. Jose Carlos Martins, executive director sales, marketing and strategy bij Vale, merkt op dat de vraag naar ijzererts goed blijft.

Hij verwacht dat de markt nu een paar maanden (twee tot drie maanden) gaat stabiliseren, waarna ze weer kan aantrekken. De omslag zou op het einde van dit of bij het begin van volgend jaar gebeuren.

De Chinese overheid heeft de energietoevoer aan staalbedrijven toegeschroefd. Aan de bedrijven werd bovendien gevraagd om overtollige fabrieken tijdelijk te sluiten. Als gevolg van die maatregelen daalde de Chinese import van ijzererts in augustus aan het sterkste tempo in zeven maanden.

De Chinese regering heeft namelijk maatregelen getroffen om de overcapaciteit in de staalsector weg te werken. Jose Carlos Martins, executive director sales, marketing and strategy bij Vale, merkt op dat de vraag naar ijzererts goed blijft. Hij verwacht dat de markt nu een paar maanden (twee tot drie maanden) gaat stabiliseren, waarna ze weer kan aantrekken. De omslag zou op het einde van dit of bij het begin van volgend jaar gebeuren. De Chinese overheid heeft de energietoevoer aan staalbedrijven toegeschroefd. Aan de bedrijven werd bovendien gevraagd om overtollige fabrieken tijdelijk te sluiten. Als gevolg van die maatregelen daalde de Chinese import van ijzererts in augustus aan het sterkste tempo in zeven maanden.