Eén cijfer zegt voldoende : de K/W van Vale op basis van de verwachte winst voor 2014 is 6,40. Daarnaast lijkt de Chinese economie uit het dal te klimmen.

De afgelopen maand is de HSBC China Manufacturing PMIindex (die het producentenvertrouwen meet) tot 49,4 punten gestegen. Dit is nog geen 50 (een cijfer boven (onder) 50 wijst op expansie (krimp)) maar de kans dat de index de komende maanden boven 50 uitstijgt is toegenomen.

En dat nieuwsfeit zal zeker de voorpagina's van de financiële media halen. Een herstel van de Chinese economie zal zeker een opsteker voor de grondstoffenmarkt in het algemeen en de industriële metalen in het bijzonder zijn.

Tenslotte heeft Vale de afgelopen jaren fors in de kosten gesneden waardoor een stijging van de ijzerertsprijs voor een

hefboomeffect op de nettowinst kan zorgen. Ter info : Vale noteert op de New York Stock Exchange in USD. Van Herck is koopwaardig.

Eén cijfer zegt voldoende : de K/W van Vale op basis van de verwachte winst voor 2014 is 6,40. Daarnaast lijkt de Chinese economie uit het dal te klimmen. De afgelopen maand is de HSBC China Manufacturing PMIindex (die het producentenvertrouwen meet) tot 49,4 punten gestegen. Dit is nog geen 50 (een cijfer boven (onder) 50 wijst op expansie (krimp)) maar de kans dat de index de komende maanden boven 50 uitstijgt is toegenomen. En dat nieuwsfeit zal zeker de voorpagina's van de financiële media halen. Een herstel van de Chinese economie zal zeker een opsteker voor de grondstoffenmarkt in het algemeen en de industriële metalen in het bijzonder zijn. Tenslotte heeft Vale de afgelopen jaren fors in de kosten gesneden waardoor een stijging van de ijzerertsprijs voor een hefboomeffect op de nettowinst kan zorgen. Ter info : Vale noteert op de New York Stock Exchange in USD. Van Herck is koopwaardig.