Vincent Juvyns: "Economisch denk ik dat we het ergste achter de rug hebben. Van een 'deglobalisatie', als ik dat woord mag gebruiken, is geen sprake en de G20 top in Londen heeft begin april het vertrouwen weten te herstellen. Vandaag is er geen onmiddellijk gevaar meer op een faillissment van het bancaire systeem. De interbancaire tarieven zijn opnieuw gedaald en er is sprake van een recordniveau wat de emissie van nieuwe bedrijfsobligaties betreft. Een andere factor is dat de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten ondanks de werkloosheid op een relatief hoog niveau blijvendit dankzij de aangekondigde steunmaatregelen. Anderzijds hebben we misschien het ergste wel vermeden, maar zal het herstel ook zeer traag verlopen. Om de situatie van voor de crisis te kunnen herroepen, zal elk land 5 tot 10% van zijn BBP in de economie moeten injecteren. In Europa zijn we daar nog ver van verwijderd. Ik hou rekening met minstens drie jaren van ondermaatse groei."

Vincent Juvyns blijft voorlopig voorzichtig: "Onze portefeuille is gespreid over 47,50% aandelen en 52,50% obligaties. Wat aandelen betreft, hebben we kunnen vaststellen dat defensief beleggen niet meer werkt. Farma, telecom en utilities hebben sinds het begin van dit jaar ondermaats gepresteerd. De belegger moeten zich opportunistischer opstellen en een goed evenwicht tussen defensief en cyclisch bewaren. Anderzijds blijf ik onderwogen in industriële aandelen, de crisis gaat in alle sectoren de bedrijfswinsten onder druk zetten. Mijn voorkeur gaat uit naar rendementsaandelen, waarbij ik uitkijken naar aandelen van bedrijven die een dividendrendement van meer dan 2,50% te bieden hebben. Deze categorie treffen we hoofdzakelijk bij de defensieve aandelen aan, maar ook bij sommige IT- en oliewaarden."

Vincent Juvyns: "Economisch denk ik dat we het ergste achter de rug hebben. Van een 'deglobalisatie', als ik dat woord mag gebruiken, is geen sprake en de G20 top in Londen heeft begin april het vertrouwen weten te herstellen. Vandaag is er geen onmiddellijk gevaar meer op een faillissment van het bancaire systeem. De interbancaire tarieven zijn opnieuw gedaald en er is sprake van een recordniveau wat de emissie van nieuwe bedrijfsobligaties betreft. Een andere factor is dat de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten ondanks de werkloosheid op een relatief hoog niveau blijvendit dankzij de aangekondigde steunmaatregelen. Anderzijds hebben we misschien het ergste wel vermeden, maar zal het herstel ook zeer traag verlopen. Om de situatie van voor de crisis te kunnen herroepen, zal elk land 5 tot 10% van zijn BBP in de economie moeten injecteren. In Europa zijn we daar nog ver van verwijderd. Ik hou rekening met minstens drie jaren van ondermaatse groei."Vincent Juvyns blijft voorlopig voorzichtig: "Onze portefeuille is gespreid over 47,50% aandelen en 52,50% obligaties. Wat aandelen betreft, hebben we kunnen vaststellen dat defensief beleggen niet meer werkt. Farma, telecom en utilities hebben sinds het begin van dit jaar ondermaats gepresteerd. De belegger moeten zich opportunistischer opstellen en een goed evenwicht tussen defensief en cyclisch bewaren. Anderzijds blijf ik onderwogen in industriële aandelen, de crisis gaat in alle sectoren de bedrijfswinsten onder druk zetten. Mijn voorkeur gaat uit naar rendementsaandelen, waarbij ik uitkijken naar aandelen van bedrijven die een dividendrendement van meer dan 2,50% te bieden hebben. Deze categorie treffen we hoofdzakelijk bij de defensieve aandelen aan, maar ook bij sommige IT- en oliewaarden."