Vincent Juvyns (ING IM): "De koude politiek oorlog in België doet de buitenlandse beleggers de wenkbrauwen fronsen, dat is het probleem. Mijn buitenlandse contacten begrijpen onze problemen niet, ik moet telkens opnieuw weer uitleggen wat er aan de hand is."

Er moet volgens Juvyns zo snel mogelijk een consensus over de middelen van de federale staat komen om de financiële markten gerust te stellen: "De beleggers willen eigenlijk maar één ding weten: wie gaat binnen tien jaar de Belgische staatsobligaties terugbetalen? In die zin maken de obligatiehouders zich inderdaad zorgen over de politieke situatie in ons land."

Vincent Juvyns (ING IM): "De koude politiek oorlog in België doet de buitenlandse beleggers de wenkbrauwen fronsen, dat is het probleem. Mijn buitenlandse contacten begrijpen onze problemen niet, ik moet telkens opnieuw weer uitleggen wat er aan de hand is." Er moet volgens Juvyns zo snel mogelijk een consensus over de middelen van de federale staat komen om de financiële markten gerust te stellen: "De beleggers willen eigenlijk maar één ding weten: wie gaat binnen tien jaar de Belgische staatsobligaties terugbetalen? In die zin maken de obligatiehouders zich inderdaad zorgen over de politieke situatie in ons land."