Vincent Juvyns (ING IM): "De financiële situatie België is veel minder slecht dan die in de Europese periferie, in die zin hebben de speculanten ongelijk. We hebben weliswaar de Maastrichtnormen nooit gehaald, maar dat hebben andere landen ook niet gedaan."

Het probleem is echter dat de beleggers het gevoel hebben dat er niet genoeg wordt gewerkt aan de toekomst van België. Juvyns: "Andere landen hebben al besparingen aangekondigd, hier moet alles nog beginnen. Er is hier alleszins nog te weinig bezuinigd om de toekomst van het land veilig te stellen. Het is die onzekerheid die de bezitters van Belgische obligaties ongerust maakt."

Vincent Juvyns (ING IM): "De financiële situatie België is veel minder slecht dan die in de Europese periferie, in die zin hebben de speculanten ongelijk. We hebben weliswaar de Maastrichtnormen nooit gehaald, maar dat hebben andere landen ook niet gedaan." Het probleem is echter dat de beleggers het gevoel hebben dat er niet genoeg wordt gewerkt aan de toekomst van België. Juvyns: "Andere landen hebben al besparingen aangekondigd, hier moet alles nog beginnen. Er is hier alleszins nog te weinig bezuinigd om de toekomst van het land veilig te stellen. Het is die onzekerheid die de bezitters van Belgische obligaties ongerust maakt."