Dat was het gevolg van veel lager dan verwachte brutomarges. De inkomsten in Nederland vielen tegen. In bijna alle regio's, Spanje uitgezonderd, schoot de winstgevendheid tekort.

USG People boekt EUR 215 miljoen af op de eigen bezittingen. Daardoor wordt een verlies van EUR 2,42 per aandeel in de boeken gezet, vergeleken met een verlies van EUR 0,51 in 2011.

Het dividend wordt teruggedraaid naar EUR 0,12 van EUR 0,17. Het concern zag de netto schuld stijgen, maar bleef ruim binnen de bankconvenanten.

Een lichtpuntje was de daling van de operationele uitgaven met EUR 70 miljoen terwijl de onderliggende EBITA-marge met 3% stabiel bleef.

Vanwege de onzekere marktomstandigheden ziet USG People af van een outlook. Het bedrijf zei ondanks aanhoudend fragiele marktomstandigheden in Europa ook groeiperspectieven te zien.

De vierde kwartaalresultaten van USG People zijn teleurstellend. Ook wil het concern niet in detail treden over dit jaar. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Houden voor het aandeel.

Dat was het gevolg van veel lager dan verwachte brutomarges. De inkomsten in Nederland vielen tegen. In bijna alle regio's, Spanje uitgezonderd, schoot de winstgevendheid tekort. USG People boekt EUR 215 miljoen af op de eigen bezittingen. Daardoor wordt een verlies van EUR 2,42 per aandeel in de boeken gezet, vergeleken met een verlies van EUR 0,51 in 2011. Het dividend wordt teruggedraaid naar EUR 0,12 van EUR 0,17. Het concern zag de netto schuld stijgen, maar bleef ruim binnen de bankconvenanten. Een lichtpuntje was de daling van de operationele uitgaven met EUR 70 miljoen terwijl de onderliggende EBITA-marge met 3% stabiel bleef. Vanwege de onzekere marktomstandigheden ziet USG People af van een outlook. Het bedrijf zei ondanks aanhoudend fragiele marktomstandigheden in Europa ook groeiperspectieven te zien. De vierde kwartaalresultaten van USG People zijn teleurstellend. Ook wil het concern niet in detail treden over dit jaar. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Houden voor het aandeel.