Het USDA rekende voor dat de Amerikaanse maïsvoorraad er op 1 maart 5,339 miljard bushels bedroeg.

Dit is weliswaar 10 procent minder dan vorig jaar en het laagste cijfer sinds 2003 maar de consensusverwachting op basis van het vorige rapport bedroeg 4,995 miljard bushels.

Eerder op de week klom de maïsprijs nog naar het hoogste niveau in 7 weken in anticipatie op een hogere vraag naar maïs voor veevoeder en de productie van ethanol.

Na de uitzonderlijke droogte van vorige zomer werd een fors lagere oogst verwacht maar dit blijkt volgens de meest recente schattingen dus nogal te zullen meevallen.

Het USDA rekende voor dat de Amerikaanse maïsvoorraad er op 1 maart 5,339 miljard bushels bedroeg. Dit is weliswaar 10 procent minder dan vorig jaar en het laagste cijfer sinds 2003 maar de consensusverwachting op basis van het vorige rapport bedroeg 4,995 miljard bushels. Eerder op de week klom de maïsprijs nog naar het hoogste niveau in 7 weken in anticipatie op een hogere vraag naar maïs voor veevoeder en de productie van ethanol. Na de uitzonderlijke droogte van vorige zomer werd een fors lagere oogst verwacht maar dit blijkt volgens de meest recente schattingen dus nogal te zullen meevallen.