De US Pacific Commander waarschuwde onlangs voor de oplopende spanningen tussen China en Japan, wat betekent dat het conflict tussen beide landen wel degelijk ernstig moet worden genomen. Admiraal Samuel Locklear, de bevelvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten in de Pacific, heeft er met andere woorden geen goed oog in.

In de The Edmonton Journal verklaarde Locklear dat de spanningen steeds hoger oplopen en dat de kansen op een conflict niet geminimaliseerd moeten worden. In een geval van een oorlog tussen China en Japan zullen de Verenigde Staten als bondgenoot van Japan daar onvermijdelijk bij betrokken raken.

De US Pacific Commander waarschuwde onlangs voor de oplopende spanningen tussen China en Japan, wat betekent dat het conflict tussen beide landen wel degelijk ernstig moet worden genomen. Admiraal Samuel Locklear, de bevelvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten in de Pacific, heeft er met andere woorden geen goed oog in. In de The Edmonton Journal verklaarde Locklear dat de spanningen steeds hoger oplopen en dat de kansen op een conflict niet geminimaliseerd moeten worden. In een geval van een oorlog tussen China en Japan zullen de Verenigde Staten als bondgenoot van Japan daar onvermijdelijk bij betrokken raken.