In totaal leven nu bijna 700 miljoen Chinezen in de steden, maar daar zal de evolutie niet stoppen. In de komende 15 tot 20 jaar zullen nogmaals 300 tot 400 miljoen inwoners van het land verhuizen van het platteland naar de stad. De uitdaging bestaat er in om al die mensen te huisvesten.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge zal het probleem van de spooksteden, zo dat al een probleem was, op termijn zichzelf oplossen.

Urbanisatie zal een sterke groeimotor in China blijven, het grootste gevaar is dat het land er niet in zal slagen om voldoende woonruimte voor de toekomstige verhuizers te vinden.

In totaal leven nu bijna 700 miljoen Chinezen in de steden, maar daar zal de evolutie niet stoppen. In de komende 15 tot 20 jaar zullen nogmaals 300 tot 400 miljoen inwoners van het land verhuizen van het platteland naar de stad. De uitdaging bestaat er in om al die mensen te huisvesten. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge zal het probleem van de spooksteden, zo dat al een probleem was, op termijn zichzelf oplossen. Urbanisatie zal een sterke groeimotor in China blijven, het grootste gevaar is dat het land er niet in zal slagen om voldoende woonruimte voor de toekomstige verhuizers te vinden.