Voor uranium-oxide concentraat voor onmiddellijke levering werd vorige week 48 dollar per pond betaald. Vanaf het dieptepunt dit jaar in maart is de uraniumprijs met 19% gestegen.

Jeff Combs, UxC's president, verklaarde dat de hedge funds al zes jaar geleden in uranium waren belegd. Op dat moment begon een hausse die de prijzen over een periode van meer drie jaar heeft doen vervijfvoudigen.

In 2007 verdubbelde de uraniumprijs, om een piek te bereiken op 136 dollar per pond in juni van dat jaar. Combs kan alleen maar vaststellen dat de interesse van de beleggers voor uranium alleen maar is toegenomen.

Voor uranium-oxide concentraat voor onmiddellijke levering werd vorige week 48 dollar per pond betaald. Vanaf het dieptepunt dit jaar in maart is de uraniumprijs met 19% gestegen. Jeff Combs, UxC's president, verklaarde dat de hedge funds al zes jaar geleden in uranium waren belegd. Op dat moment begon een hausse die de prijzen over een periode van meer drie jaar heeft doen vervijfvoudigen. In 2007 verdubbelde de uraniumprijs, om een piek te bereiken op 136 dollar per pond in juni van dat jaar. Combs kan alleen maar vaststellen dat de interesse van de beleggers voor uranium alleen maar is toegenomen.