Een verdere daling van de goudprijs lijkt dan ook waarschijnlijk. De analisten van Credit Suisse zien het goud in de komende 12 maanden terugvallen tot 1150 dollar. Maar ook de gevolgen van de lagere goudprijs op de mijnbouwaandelen mogen niet onderschat worden.

Algemeen wordt aangenomen dat de gemiddelde kostprijs voor een troy ounce goud 700 tot 900 dollar bedraagt. Maar bij sommige kleinere mijnbouwbedrijven loopt die kostprijs op tot 1100 dollar, waardoor ze nauwelijks nog winstgevend kunnen werken.

Een verdere daling van de goudprijs lijkt dan ook waarschijnlijk. De analisten van Credit Suisse zien het goud in de komende 12 maanden terugvallen tot 1150 dollar. Maar ook de gevolgen van de lagere goudprijs op de mijnbouwaandelen mogen niet onderschat worden. Algemeen wordt aangenomen dat de gemiddelde kostprijs voor een troy ounce goud 700 tot 900 dollar bedraagt. Maar bij sommige kleinere mijnbouwbedrijven loopt die kostprijs op tot 1100 dollar, waardoor ze nauwelijks nog winstgevend kunnen werken.