Volgens Hays moet goud worden beschouwd als een 'fear index', de goudprijs stijgt wanneer de beleggers bang zijn. Die angst is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen, ook wat de komst van inflatie betreft. Iedereen schreeuwt voortdurend dat er inflatie op komst is, maar daar valt voorlopig niets van te merken.

Volgens Hays is de uptrend bij het goud gebroken, de prijs kan snel naar 1000 dollar vallen. Hij sluit echter niet uit dat we eerst nog een stijgingsfase krijgen waarbij de bereikte pieken minder hoog zullen liggen dan bij de vorige stijging. Daarna kan de goudprijs door alle steunniveaus tuimelen.

Volgens Hays moet goud worden beschouwd als een 'fear index', de goudprijs stijgt wanneer de beleggers bang zijn. Die angst is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen, ook wat de komst van inflatie betreft. Iedereen schreeuwt voortdurend dat er inflatie op komst is, maar daar valt voorlopig niets van te merken. Volgens Hays is de uptrend bij het goud gebroken, de prijs kan snel naar 1000 dollar vallen. Hij sluit echter niet uit dat we eerst nog een stijgingsfase krijgen waarbij de bereikte pieken minder hoog zullen liggen dan bij de vorige stijging. Daarna kan de goudprijs door alle steunniveaus tuimelen.