Gemiddeld haalde het Chinese olie- en gasconcern 3,85 miljoen vaten olie per dag uit de grond, 3% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten per aandeel bedroegen CNY 0,36, waar ABN Amro rekende op CNY 0,34.

De upstreamdivisie van het bedrijf presteerde naar behoren, zowel in operationeel als financieel opzicht. De andere divisies - Raffinage en Chemicaliën, Marketing, Aardgas en pijplijnen - namen een hap uit de winst en uit de vrije kasstroom van Upstream. Het operationele verlies bij Raffinage en Chemicaliën kwam uit op CNY 15,9 miljard.

Marketing was winstgevend, maar zag de operationele winst met 66% dalen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het resultaat bij Aardgas en Pijplijnen is negatief vanwege de overheidsverplichting van PetroChina om gas uit Centraal-Azië verliesgevend te importeren.

De verliezen bij dit onderdeel zullen aanhouden omdat de Chinese vraag naar gas groeit en het land in toenemende mate afhankelijk zal zijn van gas uit het buitenland. ABN Amro handhaaft een koopadvies.

Gemiddeld haalde het Chinese olie- en gasconcern 3,85 miljoen vaten olie per dag uit de grond, 3% meer dan dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten per aandeel bedroegen CNY 0,36, waar ABN Amro rekende op CNY 0,34. De upstreamdivisie van het bedrijf presteerde naar behoren, zowel in operationeel als financieel opzicht. De andere divisies - Raffinage en Chemicaliën, Marketing, Aardgas en pijplijnen - namen een hap uit de winst en uit de vrije kasstroom van Upstream. Het operationele verlies bij Raffinage en Chemicaliën kwam uit op CNY 15,9 miljard. Marketing was winstgevend, maar zag de operationele winst met 66% dalen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat bij Aardgas en Pijplijnen is negatief vanwege de overheidsverplichting van PetroChina om gas uit Centraal-Azië verliesgevend te importeren. De verliezen bij dit onderdeel zullen aanhouden omdat de Chinese vraag naar gas groeit en het land in toenemende mate afhankelijk zal zijn van gas uit het buitenland. ABN Amro handhaaft een koopadvies.