UPS zal dus geen 5,16 miljard euro (of 9,50 euro per aandeel) neerleggen voor het Nederlandse TNT Express, ondanks de strategische inzet van de operatie. Via de overname van TNT Express zou het Amerikaanse UPS een kritische omvang bereikt hebben, met een vergelijkbaar marktaandeel als het Duitse DHL, dochter van Deutsche Post. Deze laatste is vandaag Europees marktleider.

De overname was ook belangrijk voor TNT Express. Via de operatie hadden de chronisch verlieslatende Amerikaanse activiteiten geïntegreerd kunnen worden in UPS' Amerikaanse dochter.

Gezien het strategisch belang van de overname was UPS bereid tot toegevingen om de Europese mededingingsautoriteiten gerust te stelen. Deze laatste maakten zich zorgen om het verdwijnen van een belangrijke concurrent in de markt voor expresdiensten die in Europa gedomineerd wordt door slechts een handvol spelers.

Een kleine troost voor TNT Express is de schadevergoeding van 200 miljoen euro die UPS zal moeten betalen na het intrekken van het overnamebod. Een schamele troost echter voor de aandeelhouders die het aandeel vandaag ineen zien stuiken.

UPS zal dus geen 5,16 miljard euro (of 9,50 euro per aandeel) neerleggen voor het Nederlandse TNT Express, ondanks de strategische inzet van de operatie. Via de overname van TNT Express zou het Amerikaanse UPS een kritische omvang bereikt hebben, met een vergelijkbaar marktaandeel als het Duitse DHL, dochter van Deutsche Post. Deze laatste is vandaag Europees marktleider.De overname was ook belangrijk voor TNT Express. Via de operatie hadden de chronisch verlieslatende Amerikaanse activiteiten geïntegreerd kunnen worden in UPS' Amerikaanse dochter.Gezien het strategisch belang van de overname was UPS bereid tot toegevingen om de Europese mededingingsautoriteiten gerust te stelen. Deze laatste maakten zich zorgen om het verdwijnen van een belangrijke concurrent in de markt voor expresdiensten die in Europa gedomineerd wordt door slechts een handvol spelers.Een kleine troost voor TNT Express is de schadevergoeding van 200 miljoen euro die UPS zal moeten betalen na het intrekken van het overnamebod. Een schamele troost echter voor de aandeelhouders die het aandeel vandaag ineen zien stuiken.