Een woordvoerder van UPS geeft aan dat het beroep is bedoeld om te zorgen voor nauwkeurige evaluatie van de concurrentie op de Europese markt.

Daarnaast wil UPS er zeker van zijn dat met de afwijzing geen precedent ontstaat waarmee de kans op internationale groei wordt beperkt.

Het lijkt ABN Amro onwaarschijnlijk dat UPS door het beroep toch TNT Express mag overnemen, maar de zet van UPS kan er wel voor zorgen dat de overnamefantasie levend blijft. Het grootste bezwaar van de EC is dat de overname van TNT Express de concurrentie op de postmarkt zal verkleinen.

Door de overname blijven DHL en UPS als enige twee aanbieders over. Volgens de EC kon dit probleem worden opgelost als bedrijfsonderdelen werden gekocht door FedEx.

Dit pakjesbedrijf toonde echter geen interesse. Het beroep van UPS zal waarschijnlijk niets afdoen aan dit bezwaar.

Ondanks de afwijzing van de EC, geloven de analisten van ABN Amro nog steeds dat TNT Express een aantrekkelijke overnamekandidaat is.

Zo kan FedEx met een overname een sterke aanwezigheid krijgen in Europa. Daarnaast kan TNT Express ook worden overgenomen door een private equity-fonds of een ander pakjesbedrijf. ABN Amro is koper.

Een woordvoerder van UPS geeft aan dat het beroep is bedoeld om te zorgen voor nauwkeurige evaluatie van de concurrentie op de Europese markt. Daarnaast wil UPS er zeker van zijn dat met de afwijzing geen precedent ontstaat waarmee de kans op internationale groei wordt beperkt. Het lijkt ABN Amro onwaarschijnlijk dat UPS door het beroep toch TNT Express mag overnemen, maar de zet van UPS kan er wel voor zorgen dat de overnamefantasie levend blijft. Het grootste bezwaar van de EC is dat de overname van TNT Express de concurrentie op de postmarkt zal verkleinen. Door de overname blijven DHL en UPS als enige twee aanbieders over. Volgens de EC kon dit probleem worden opgelost als bedrijfsonderdelen werden gekocht door FedEx. Dit pakjesbedrijf toonde echter geen interesse. Het beroep van UPS zal waarschijnlijk niets afdoen aan dit bezwaar. Ondanks de afwijzing van de EC, geloven de analisten van ABN Amro nog steeds dat TNT Express een aantrekkelijke overnamekandidaat is. Zo kan FedEx met een overname een sterke aanwezigheid krijgen in Europa. Daarnaast kan TNT Express ook worden overgenomen door een private equity-fonds of een ander pakjesbedrijf. ABN Amro is koper.