Vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3394 dollar, tegenover een slotniveau van 1,3434 dollar gisterenavond in New York. Dat niveau was het laagste sinds 7 december.

Tetsuya Inoue, chief researcher financial markets bij Nomura Research Institute in Tokio, is van mening dat er nog altijd moet worden aangetoond dat de VS-economie daadwerkelijk aan de beterhand is.

Maar een betere economie hoeft volgens Inoue niet noodzakelijk in het voordeel van de dollar te zijn. In een betere economische omgeving gaan de beleggers mogelijk meer risico's nemen, waardoor ze naar andere valuta's kunnen gaan uitwijken.

Vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3394 dollar, tegenover een slotniveau van 1,3434 dollar gisterenavond in New York. Dat niveau was het laagste sinds 7 december. Tetsuya Inoue, chief researcher financial markets bij Nomura Research Institute in Tokio, is van mening dat er nog altijd moet worden aangetoond dat de VS-economie daadwerkelijk aan de beterhand is. Maar een betere economie hoeft volgens Inoue niet noodzakelijk in het voordeel van de dollar te zijn. In een betere economische omgeving gaan de beleggers mogelijk meer risico's nemen, waardoor ze naar andere valuta's kunnen gaan uitwijken.