Eén van de bedrijven die hiervan kan profiteren is het Franse Schneider Electric. Om die reden gaf SG Private Banking het aandeel begin april een koopadvies met een koersdoel van 59 EUR.

Mede dankzij de marktrally werd dit koersdoel reeds na enkele weken bereikt waarop SG Private Banking het advies op 28 april weer verlaagde tot houden. De koersopstoot bleek inderdaad niet houdbaar.

Over de voorbije drie maanden presteerde Schneider zelfs zo'n 14% slechter dan de markt. Beleggers maken zich immers zorgen dat Schneider mogelijk Areva T&D zou kunnen overnemen.

Dit scenario acht SG Private Banking echter niet waarschijnlijk. Een overname van de distributieactiviteiten van Areva T&D (35% van de omzet) daarentegen lijkt wel een reële mogelijkheid, maar dit zou de bank dan weer als positief beschouwen.

Daardoor zou Schneider de nummer 1 worden in de medium voltage-markt met een marktaandeel van 20%. De schaalvoordelen en synergieën zouden significant kunnen zijn.

Voor het lopende boekjaar rekent de groep op een organische omzetdaling tot 15%. De margedaling zou binnen de perken moeten blijven.

Concreet voorziet men in het slechtste geval dat de bedrijfswinstmarge met 300 basispunten zal dalen tot 12%. Daarbij wordt abstractie gemaakt van muntfluctuaties omdat men verwacht eventuele depreciaties te kunnen compenseren door prijsverhogingen.

De markt rekent momenteel op een winstdaling voor 2009 van zo'n 45% tot 4,13 EUR per aandeel.

Daarmee zouden de schattingen volgens SG Private Banking een bodem moeten gevonden hebben. Het advies wordt opnieuw verhoogd van houden naar kopen met een ongewijzigd koersdoel van 59 EUR.

Eén van de bedrijven die hiervan kan profiteren is het Franse Schneider Electric. Om die reden gaf SG Private Banking het aandeel begin april een koopadvies met een koersdoel van 59 EUR. Mede dankzij de marktrally werd dit koersdoel reeds na enkele weken bereikt waarop SG Private Banking het advies op 28 april weer verlaagde tot houden. De koersopstoot bleek inderdaad niet houdbaar. Over de voorbije drie maanden presteerde Schneider zelfs zo'n 14% slechter dan de markt. Beleggers maken zich immers zorgen dat Schneider mogelijk Areva T&D zou kunnen overnemen. Dit scenario acht SG Private Banking echter niet waarschijnlijk. Een overname van de distributieactiviteiten van Areva T&D (35% van de omzet) daarentegen lijkt wel een reële mogelijkheid, maar dit zou de bank dan weer als positief beschouwen. Daardoor zou Schneider de nummer 1 worden in de medium voltage-markt met een marktaandeel van 20%. De schaalvoordelen en synergieën zouden significant kunnen zijn. Voor het lopende boekjaar rekent de groep op een organische omzetdaling tot 15%. De margedaling zou binnen de perken moeten blijven. Concreet voorziet men in het slechtste geval dat de bedrijfswinstmarge met 300 basispunten zal dalen tot 12%. Daarbij wordt abstractie gemaakt van muntfluctuaties omdat men verwacht eventuele depreciaties te kunnen compenseren door prijsverhogingen. De markt rekent momenteel op een winstdaling voor 2009 van zo'n 45% tot 4,13 EUR per aandeel. Daarmee zouden de schattingen volgens SG Private Banking een bodem moeten gevonden hebben. Het advies wordt opnieuw verhoogd van houden naar kopen met een ongewijzigd koersdoel van 59 EUR.