Het jaardividend wordt met 5% opgetrokken tot 18,9 pence. In oktober zet topman Mark Tucker na 4,5 jaar verrassend een stap opzij. Hij wordt opgevolgd door financieel directeur Tidjane Thiam.

Het gaat niet om een gedwongen vertrek en de topman zal zijn belang in Prudential behouden. Volgens het management heeft Prudential nog mogelijkheden om zijn kapitaalbasis te versterken.

Nog volgens hen kan het bedrijf een giftige cocktail van een daling van een 40% lagere aandelenmarkt, een rentedaling met 150 basispunten en 10 keer het verwachte niveau aan wanbetalingen op obligaties opvangen zonder kapitaalverhoging.

De vrees voor dit laatste was de reden voor de eerdere adviesverlaging door SG Private Banking. De bank verhoogt het advies opnieuw tot kopen, met een koersdoel van 425 GBp.

Het jaardividend wordt met 5% opgetrokken tot 18,9 pence. In oktober zet topman Mark Tucker na 4,5 jaar verrassend een stap opzij. Hij wordt opgevolgd door financieel directeur Tidjane Thiam. Het gaat niet om een gedwongen vertrek en de topman zal zijn belang in Prudential behouden. Volgens het management heeft Prudential nog mogelijkheden om zijn kapitaalbasis te versterken. Nog volgens hen kan het bedrijf een giftige cocktail van een daling van een 40% lagere aandelenmarkt, een rentedaling met 150 basispunten en 10 keer het verwachte niveau aan wanbetalingen op obligaties opvangen zonder kapitaalverhoging. De vrees voor dit laatste was de reden voor de eerdere adviesverlaging door SG Private Banking. De bank verhoogt het advies opnieuw tot kopen, met een koersdoel van 425 GBp.