De overeenkomst is aangegaan met de bedoeling de corporate reorganisatie bij Talvivaara te ondersteunen zonder Nyrstar's netto blootstelling ten aanzien van Talvivaara te verhogen.

Nyrstar zal een lening van maximum 20 miljoen euro aan Talvivaara verstrekken onder voorbehoud van een aantal voorwaarden.

Nyrstar zal de lening beschikbaar stellen in een aantal schijven waarbij het bedrag van elk voorschot berekend is op basis van de corresponderende levering van zink in concentraat onder de zink streaming overeenkomst.

De overeenkomst is aangegaan met de bedoeling de corporate reorganisatie bij Talvivaara te ondersteunen zonder Nyrstar's netto blootstelling ten aanzien van Talvivaara te verhogen. Nyrstar zal een lening van maximum 20 miljoen euro aan Talvivaara verstrekken onder voorbehoud van een aantal voorwaarden. Nyrstar zal de lening beschikbaar stellen in een aantal schijven waarbij het bedrag van elk voorschot berekend is op basis van de corresponderende levering van zink in concentraat onder de zink streaming overeenkomst.