Een aantal negatieve quotes en downgrades van grote huizen deden er natuurlijk geen goed aan. Eens het 1525 niveau gebroken ging het snel naar beneden. Dit geeft ook aan dat de goudscene de laatste jaren stevig is veranderd door de opgang van de exchange traded funds, trackers enzovoort.

Vroeger werd er fysiek goud gekocht en weggestopt voor vele jaren. Het was niet erg liquide en een beweging van een paar procent was geen reden tot verkopen. Al de nieuwe producten zijn veel liquider en worden van veel dichter bij opgevolgd

Dit betekent ook dat wanneer een technisch niveau waar iedereen naar kijkt wordt doorbroken er oniddellijk veel verkopers opduiken. Dus op die wijze is veel van de beweging technisch van aard.

Een aantal negatieve quotes en downgrades van grote huizen deden er natuurlijk geen goed aan. Eens het 1525 niveau gebroken ging het snel naar beneden. Dit geeft ook aan dat de goudscene de laatste jaren stevig is veranderd door de opgang van de exchange traded funds, trackers enzovoort. Vroeger werd er fysiek goud gekocht en weggestopt voor vele jaren. Het was niet erg liquide en een beweging van een paar procent was geen reden tot verkopen. Al de nieuwe producten zijn veel liquider en worden van veel dichter bij opgevolgd Dit betekent ook dat wanneer een technisch niveau waar iedereen naar kijkt wordt doorbroken er oniddellijk veel verkopers opduiken. Dus op die wijze is veel van de beweging technisch van aard.