Voorlopig pleiten Reinhart en Rogoff alleen voor kapitaalcontroles, maar in een volgende fase zal een aanslag (lees: een aanslaan) van ons spaargeld onvermijdelijk worden. Volgens beide wetenschappers moeten de overheden andere maatregelen overwegen dan die in het verleden toegepast werden.

De tot dusver aangereikte oplossingen, zoals bijvoorbeeld het doorvoeren van besparingen, hebben tot dusver weinig zoden aan de dijk gebracht. Het is daarom onvermijdelijk dat andere maatregelen getroffen moeten worden om de openstaande schulden af te bouwen.

Voorlopig pleiten Reinhart en Rogoff alleen voor kapitaalcontroles, maar in een volgende fase zal een aanslag (lees: een aanslaan) van ons spaargeld onvermijdelijk worden. Volgens beide wetenschappers moeten de overheden andere maatregelen overwegen dan die in het verleden toegepast werden. De tot dusver aangereikte oplossingen, zoals bijvoorbeeld het doorvoeren van besparingen, hebben tot dusver weinig zoden aan de dijk gebracht. Het is daarom onvermijdelijk dat andere maatregelen getroffen moeten worden om de openstaande schulden af te bouwen.