Met de kwartaal- en jaarcijfers op komst hadden de beleggers zich eerder voorzichtig opgesteld ten opzichte van Unilever, maar de vanmorgen gepubliceerde cijfers werden toch op een zucht van opluchting onthaald. Het Nederlandse consumentenconcern stelde namelijk zeker niet teleur.

De onderliggende groei lag in de lijn van de verwachtingen, maar de marges hielden beter stand dan verwacht volgens analist Marco Gulpers van ING. Het is dan ook geen verrassing dat de koers vandaag hoger opende. Gulpers heeft nog steeds een advies houden met een koersdoel van 29 euro.

Met de kwartaal- en jaarcijfers op komst hadden de beleggers zich eerder voorzichtig opgesteld ten opzichte van Unilever, maar de vanmorgen gepubliceerde cijfers werden toch op een zucht van opluchting onthaald. Het Nederlandse consumentenconcern stelde namelijk zeker niet teleur. De onderliggende groei lag in de lijn van de verwachtingen, maar de marges hielden beter stand dan verwacht volgens analist Marco Gulpers van ING. Het is dan ook geen verrassing dat de koers vandaag hoger opende. Gulpers heeft nog steeds een advies houden met een koersdoel van 29 euro.