De operationele winst steeg met 33% door de boekwinst op Bertolli en margeverbetering in de VS. De onderliggende marge verslechterde met 70 basispunten door de gestegen kosten voor grondstoffen.

Met name bij de wasmiddelen was sprake van een enorme winstdaling. De winst per aandeel was in 4kw08 Eur 0,41 en gecorrigeerd voor eenmalige posten Eur 0,29 en was daarmee gelijk aan de marktverwachting.

De winst per aandeel voor het hele jaar kwam uit op Eur 1,79 en het dividend wordt Eur 0,77. Unilever doet geen uitspraken 2009 en de doelstellingen voor 2010 worden in de ijskast gezet.

Unilever gaat zich in 2009 richten op het verkopen van meer volume en meer nadruk leggen op cash en winstmarge. De cijfers waren volgens Theodoor Gilissen Bankiers conform verwachting, de ontwikkeling van het werkkapitaal was positief, maar het gebrek aan guidance geeft aan dat het bedrijf in zwaar weer zit. Unilever krijgt van Theodoor Gilissen Bankiers niettemin een koopadvies.

De operationele winst steeg met 33% door de boekwinst op Bertolli en margeverbetering in de VS. De onderliggende marge verslechterde met 70 basispunten door de gestegen kosten voor grondstoffen. Met name bij de wasmiddelen was sprake van een enorme winstdaling. De winst per aandeel was in 4kw08 Eur 0,41 en gecorrigeerd voor eenmalige posten Eur 0,29 en was daarmee gelijk aan de marktverwachting. De winst per aandeel voor het hele jaar kwam uit op Eur 1,79 en het dividend wordt Eur 0,77. Unilever doet geen uitspraken 2009 en de doelstellingen voor 2010 worden in de ijskast gezet.Unilever gaat zich in 2009 richten op het verkopen van meer volume en meer nadruk leggen op cash en winstmarge. De cijfers waren volgens Theodoor Gilissen Bankiers conform verwachting, de ontwikkeling van het werkkapitaal was positief, maar het gebrek aan guidance geeft aan dat het bedrijf in zwaar weer zit. Unilever krijgt van Theodoor Gilissen Bankiers niettemin een koopadvies.