Ondanks dat de operationele prestaties van het concern zijn verbeterd door de productmix en bedrijfsvoering blijft Unilever bij de verwachting dat de operationele marges dit jaar slechts een lichte toename laten zien. Het voedingsmiddelenconcern is vol vertrouwen over de groeiperspectieven.

Op enkele vlakken kan de bedrijfsvoering verbeteren. De financiële discipline kan verder worden aangehaald en de brutomarges kunnen verbeteren via prijsefficiency, innovatie en de uitbreiding van kanalen.

Unilever is optimistisch over de Europese markt, ook al stelt deze het concern voor de grootste uitdagingen. In de eerste negen maanden van het jaar nam het volume 1% toe. Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika bieden echter betere groeikansen. Nu al komt 56% van de omzet van Unilever uit opkomende markten.

Dat percentage zal de komende jaren verder stijgen.

Hoewel het bedrijf een optimistische boodschap afgeeft, denken de analisten van ABN Amro dat de prijs en de waardering van het aandeel Unilever al op recordhoogten bevinden. Zij handhaven daarom hun opinie houden.

Ondanks dat de operationele prestaties van het concern zijn verbeterd door de productmix en bedrijfsvoering blijft Unilever bij de verwachting dat de operationele marges dit jaar slechts een lichte toename laten zien. Het voedingsmiddelenconcern is vol vertrouwen over de groeiperspectieven. Op enkele vlakken kan de bedrijfsvoering verbeteren. De financiële discipline kan verder worden aangehaald en de brutomarges kunnen verbeteren via prijsefficiency, innovatie en de uitbreiding van kanalen. Unilever is optimistisch over de Europese markt, ook al stelt deze het concern voor de grootste uitdagingen. In de eerste negen maanden van het jaar nam het volume 1% toe. Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika bieden echter betere groeikansen. Nu al komt 56% van de omzet van Unilever uit opkomende markten. Dat percentage zal de komende jaren verder stijgen. Hoewel het bedrijf een optimistische boodschap afgeeft, denken de analisten van ABN Amro dat de prijs en de waardering van het aandeel Unilever al op recordhoogten bevinden. Zij handhaven daarom hun opinie houden.