Het internationale karakter van deze crisis maakt het volgens ABN Amro belangrijk dat de wijzigingen wereldwijd worden overgenomen.

Bovendien is duidelijkheid voor de bankensector zelf gewenst omdat dit richting geeft aan de acties die men moet ondernemen om klaar te zijn voor de toekomst.

De witte rook in het weekend van 12 september uit Basel was daarom welkom nieuws voor de beurs. Zoals verwacht bleven reacties niet lang uit. Zo kondigde Deutsche Bank aan, mede vanwege een voorgenomen overname, kapitaalversterking te zoeken.

De Rabobank kwam met een honderdjarige lening en China zette meteen het nieuwe instrument van de anti-cyclishe reserve in. Veel beleggers zullen in deze reserve nog een vleugje van de traditionele VAR-reserve herkennen.

Het goede aan deze aanpak is volgens ABN Amro dat er wereldwijd een uniforme gedragscode ontstaat.

Het internationale karakter van deze crisis maakt het volgens ABN Amro belangrijk dat de wijzigingen wereldwijd worden overgenomen. Bovendien is duidelijkheid voor de bankensector zelf gewenst omdat dit richting geeft aan de acties die men moet ondernemen om klaar te zijn voor de toekomst. De witte rook in het weekend van 12 september uit Basel was daarom welkom nieuws voor de beurs. Zoals verwacht bleven reacties niet lang uit. Zo kondigde Deutsche Bank aan, mede vanwege een voorgenomen overname, kapitaalversterking te zoeken. De Rabobank kwam met een honderdjarige lening en China zette meteen het nieuwe instrument van de anti-cyclishe reserve in. Veel beleggers zullen in deze reserve nog een vleugje van de traditionele VAR-reserve herkennen. Het goede aan deze aanpak is volgens ABN Amro dat er wereldwijd een uniforme gedragscode ontstaat.