De handel in de aandelen UniCredit moest gisteren op de beurs van Milaan zelfs even stilgelegd worden, uiteindelijk sloot de koers ruim 5% lager.

Met de Amerikaanse werkloosheidscijfers op komst, zijn de Europese beurzen vandaag zwak uit de startblokken gekomen. De Stoxx Europe 600 verliest ongeveer een kwart procent, maar in het geval van de IBEX 35 in Madrid loopt het verlies op tot ruim een half procent. Ook de BEL 20 opende in Brussel een half procent lager.

De geconsolideerde omzet van Van de Velde groeit dankzij Rigby & Peller

In de eerste jaarhelft van 2012 groeide de geconsolideerde omzet(1) van Van de Velde met 0,9% (van m€ 97,8 tot m€ 98,7).

Op vergelijkbare basis (inclusief vergelijkbare leveringen en exclusief retailomzet van Rigby & Peller UK) daalde de geconsolideerde omzet(1) met 2,8%. Deze omzetevolutie bestaat uit 3 componenten:

1. Een daling van de wholesale-omzetten met 3,0%. Deze daling is hoofdzakelijk te verklaren door een terugval van de nabestellingen in het tweede kwartaal van 2012.

2. Een daling van de retailomzet bij Intimacy met ongeveer 10% in lokale munt en 1,7% in euro.

3. In Europa stijgt de retailomzet bij Rigby & Peller (het vroegere Oreia) met meer dan 8% door de opening van nieuwe winkels in Duitsland en Spanje.

De retailomzet bij Rigby & Peller in de UK draagt bij voor een bedrag van m£ 4,5 (m€ 5,5). Dit is een groei van ongeveer 4,5% op een store-to-store basis.

De financiële resultaten voor de eerste jaarhelft inclusief een outlook voor 2012 zullen op vrijdag 24 augustus 2012 worden bekendgemaakt.

De handel in de aandelen UniCredit moest gisteren op de beurs van Milaan zelfs even stilgelegd worden, uiteindelijk sloot de koers ruim 5% lager. Met de Amerikaanse werkloosheidscijfers op komst, zijn de Europese beurzen vandaag zwak uit de startblokken gekomen. De Stoxx Europe 600 verliest ongeveer een kwart procent, maar in het geval van de IBEX 35 in Madrid loopt het verlies op tot ruim een half procent. Ook de BEL 20 opende in Brussel een half procent lager. De geconsolideerde omzet van Van de Velde groeit dankzij Rigby & Peller In de eerste jaarhelft van 2012 groeide de geconsolideerde omzet(1) van Van de Velde met 0,9% (van m€ 97,8 tot m€ 98,7). Op vergelijkbare basis (inclusief vergelijkbare leveringen en exclusief retailomzet van Rigby & Peller UK) daalde de geconsolideerde omzet(1) met 2,8%. Deze omzetevolutie bestaat uit 3 componenten: 1. Een daling van de wholesale-omzetten met 3,0%. Deze daling is hoofdzakelijk te verklaren door een terugval van de nabestellingen in het tweede kwartaal van 2012. 2. Een daling van de retailomzet bij Intimacy met ongeveer 10% in lokale munt en 1,7% in euro. 3. In Europa stijgt de retailomzet bij Rigby & Peller (het vroegere Oreia) met meer dan 8% door de opening van nieuwe winkels in Duitsland en Spanje. De retailomzet bij Rigby & Peller in de UK draagt bij voor een bedrag van m£ 4,5 (m€ 5,5). Dit is een groei van ongeveer 4,5% op een store-to-store basis. De financiële resultaten voor de eerste jaarhelft inclusief een outlook voor 2012 zullen op vrijdag 24 augustus 2012 worden bekendgemaakt.