De kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door de Griekse overheid viel weliswaar terug, maar bedraagt nog steeds het dubbele van een maand geleden. De staatsobligaties met een looptijd van 2 jaar brengen nog steeds 150 basispunten meer op dan de obligaties met een looptijd van 10 jaar.

Unicredit is van mening dat Griekenland met het reddingsplan nog niet uit de problemen is. Het zal namelijk moeilijk worden om de beleggers er van te overtuigen dat Griekenland aan de financiële verplichtingen te voldoen.

Luca Cazzulani, strateeg vastrentende beleggingen bij UniCredit, is van mening dat de beleggers zich nu hoofdzakelijk op de middellange en langere termijn gaan focussen.

De problemen op middellange termijn zijn zeker nog niet opgelost. Het valt af te wachten wat er in de komende 12 maanden gaat gebeuren.

De kostprijs om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door de Griekse overheid viel weliswaar terug, maar bedraagt nog steeds het dubbele van een maand geleden. De staatsobligaties met een looptijd van 2 jaar brengen nog steeds 150 basispunten meer op dan de obligaties met een looptijd van 10 jaar. Unicredit is van mening dat Griekenland met het reddingsplan nog niet uit de problemen is. Het zal namelijk moeilijk worden om de beleggers er van te overtuigen dat Griekenland aan de financiële verplichtingen te voldoen. Luca Cazzulani, strateeg vastrentende beleggingen bij UniCredit, is van mening dat de beleggers zich nu hoofdzakelijk op de middellange en langere termijn gaan focussen. De problemen op middellange termijn zijn zeker nog niet opgelost. Het valt af te wachten wat er in de komende 12 maanden gaat gebeuren.