Stadium is de oorspronkelijke ontwikkelaar van Centro, en het overgrote deel van de aandelen in het winkelcentrum wordt aangehouden door Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). CPPIB blijft aandeelhouder in Centro.

Unibail betaalt naar verwachting EUR 535 miljoen, exclusief rechten, waardoor het aanvangsrendement op 4,4 procent komt te liggen en een gemiddelde prijs van EUR 7800 per vierkante meter.

ABN Amro heeft een neutrale houding ten aanzien van de transactie, gezien de lage aanvangsrendement. Aan de andere kant is het wel zo dat Unibail een mooi track record heeft als het gaat om acquisities en Duitsland nog steeds een goede retailmarkt heeft, in de optiek van de bank.

Stadium is de oorspronkelijke ontwikkelaar van Centro, en het overgrote deel van de aandelen in het winkelcentrum wordt aangehouden door Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). CPPIB blijft aandeelhouder in Centro. Unibail betaalt naar verwachting EUR 535 miljoen, exclusief rechten, waardoor het aanvangsrendement op 4,4 procent komt te liggen en een gemiddelde prijs van EUR 7800 per vierkante meter. ABN Amro heeft een neutrale houding ten aanzien van de transactie, gezien de lage aanvangsrendement. Aan de andere kant is het wel zo dat Unibail een mooi track record heeft als het gaat om acquisities en Duitsland nog steeds een goede retailmarkt heeft, in de optiek van de bank.