In vele eindmarkten blijft de visibiliteit beperkt, zo liet het bedrijf weten. Er zijn tekenen van herstel in sommige sectoren waarin Advanced Materials en Precious Metals Products & Catalysts actief zijn, weliswaar vertrekkende van een laag peil.

De bevoorradingsomstandigheden voor de activiteit die in het eerste halfjaar het best heeft standgehouden, Precious Metals Services, zullen tijdens de tweede jaarhelft verzwakken.

Op basis van bovenvermelde factoren en de gebruikelijke seizoensgebonden vertraging tijdens het derde kwartaal, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor de tweede helft van 2009 van dezelfde omvang zal zijn als tijdens de eerste jaarhelft.

In vele eindmarkten blijft de visibiliteit beperkt, zo liet het bedrijf weten. Er zijn tekenen van herstel in sommige sectoren waarin Advanced Materials en Precious Metals Products & Catalysts actief zijn, weliswaar vertrekkende van een laag peil. De bevoorradingsomstandigheden voor de activiteit die in het eerste halfjaar het best heeft standgehouden, Precious Metals Services, zullen tijdens de tweede jaarhelft verzwakken.Op basis van bovenvermelde factoren en de gebruikelijke seizoensgebonden vertraging tijdens het derde kwartaal, verwacht Umicore dat de recurrente EBIT voor de tweede helft van 2009 van dezelfde omvang zal zijn als tijdens de eerste jaarhelft.