Bijgevolg zijn de aandelen uit deze sector kwetsbaar voor een correctie, des te meer omdat de macro-economische indicatoren de laatste weken tegenvielen. Fabian Smeets van ING verlaagde in ieder geval al de adviezen voor Arkema en Clariant tot verkopen.

Verkoopadvies Solvay blijft gehandhaafd

Syngenta en Solvay kregen al eerder een verkoopadviezen en deze worden gehandhaafd. De resultaten van Solvay waren weliswaar conform de verwachtingen, maar het bedrijf blijft bovengemiddeld cyclisch en is bovendien iets duurder gewaardeerd dan de meer gediversifieerde sectorgenoten.

Smeets laat Umicore, BASF, Lanxess, Akzo Nobel en DSM op een advies houden staan. Umicore rapporteerde positieve resultaten over de eerste helft van het boekjaar, maar in geval van dit aandeel moet zowel met een hogere cycliciteit als met een faire waardering rekening gehouden worden.

Bijgevolg zijn de aandelen uit deze sector kwetsbaar voor een correctie, des te meer omdat de macro-economische indicatoren de laatste weken tegenvielen. Fabian Smeets van ING verlaagde in ieder geval al de adviezen voor Arkema en Clariant tot verkopen.Verkoopadvies Solvay blijft gehandhaafd Syngenta en Solvay kregen al eerder een verkoopadviezen en deze worden gehandhaafd. De resultaten van Solvay waren weliswaar conform de verwachtingen, maar het bedrijf blijft bovengemiddeld cyclisch en is bovendien iets duurder gewaardeerd dan de meer gediversifieerde sectorgenoten. Smeets laat Umicore, BASF, Lanxess, Akzo Nobel en DSM op een advies houden staan. Umicore rapporteerde positieve resultaten over de eerste helft van het boekjaar, maar in geval van dit aandeel moet zowel met een hogere cycliciteit als met een faire waardering rekening gehouden worden.