Een bijkomend probleem van het goedkoper worden van munten is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat er vaak ook inflatie wordt geimporteerd. Daardoor en ook om een te snelle depreciatie van de munt te vermijden gaat ook vaak de rente de hoogte in.

En dit proces gaat door tot er een evenwicht is bereikt. Dit is nog niet helemaal het geval. Dus er is mogelijk nog wat weg af te leggen.

Natuurlijk worden die landen op een bepaald moment wel interessant om in the investeren als de munten genoeg zijn gezakt, de rente genoeg is gestegen en de waarderingen van de beurzen laag genoeg.

Op die dag kijken we waarschijnlijk naar een kanjer van een koopopportuniteit. Maar vandaag is volgens Gijsels waarschijnlijk nog niet die dag...

Een bijkomend probleem van het goedkoper worden van munten is volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dat er vaak ook inflatie wordt geimporteerd. Daardoor en ook om een te snelle depreciatie van de munt te vermijden gaat ook vaak de rente de hoogte in. En dit proces gaat door tot er een evenwicht is bereikt. Dit is nog niet helemaal het geval. Dus er is mogelijk nog wat weg af te leggen. Natuurlijk worden die landen op een bepaald moment wel interessant om in the investeren als de munten genoeg zijn gezakt, de rente genoeg is gestegen en de waarderingen van de beurzen laag genoeg. Op die dag kijken we waarschijnlijk naar een kanjer van een koopopportuniteit. Maar vandaag is volgens Gijsels waarschijnlijk nog niet die dag...