Umicore noteert dicht bij SOP waardering in vergelijking met de branchegenoten

Op maandag 30 juli voor opening van de beurs maakt Umicore de resultaten over het tweede kwartaal en de eerste jaarhelft bekend. Bernard Hanssens van Bank Degroof blikte even vooruit op de cijfers en merkt allereerst op dat het bedrijf diezelfde dag om 14 uur een persconferentie heeft gepland.

Hij verwacht voor de eerste zes maanden van het boekjaar een REBITDA van 278 miljoen euro, of 1% minder dan over dezelfde periode vorig jaar.

De consensusverwachting ligt wat de REBITDA betreft op 277 miljoen euro. De REBIT zou anderzijds zijn gedaald met 4,20% tot 206 miljoen euro (consensusverwachting 204 miljoen euro).

Verschillende factoren wegen op het resultaat

Volgens Hanssens wegen verschillende factoren op het resultaat, waarbij op de eerste plaats moet worden gedacht aan de opstartkosten in de sector van de batterijmaterialen, lagere prijzen voor sommige metalen en een vertraging van de vraag in de Europese autosector.

Wat de beurskoers betreft, stelt Hanssens vast dat de koers van Umicore zich dicht in de buurt van de som van de delen bevindt, dit in vergelijking met de multiples op korte termijn bij de belangrijkste branchegenoten.

Hierbij wordt echter geen rekening gehouden met het grote groeipotentieel in een aantal activiteiten. Umicore krijgt een neutraal advies en een koersdoel van 42 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content