Met name van de financials ging een remmend effect uit. Fortis kreeg wat klappen, nu de hoop op een gunstigere regeling voor de aandeelhouders met BNP Paribas is geslonken.

Dexia en KBC lagen eveneens zwak op koers. De koers van KBC viel terug onder het niveau van 7 euro, in het geval van Dexia werd in de loop van de sessie een nieuw dieptepunt op 1,521 euro opgetekend.

Dat de BEL 20 uiteindelijk toch ruim 1% hoger kon afsluiten, was dan ook hoofdzakelijk te danken aan de industrials Umicore en Bekaert en aan holding Ackermans & van Haaren.

Met name van de financials ging een remmend effect uit. Fortis kreeg wat klappen, nu de hoop op een gunstigere regeling voor de aandeelhouders met BNP Paribas is geslonken. Dexia en KBC lagen eveneens zwak op koers. De koers van KBC viel terug onder het niveau van 7 euro, in het geval van Dexia werd in de loop van de sessie een nieuw dieptepunt op 1,521 euro opgetekend. Dat de BEL 20 uiteindelijk toch ruim 1% hoger kon afsluiten, was dan ook hoofdzakelijk te danken aan de industrials Umicore en Bekaert en aan holding Ackermans & van Haaren.