De Hongaarse dochter K&H van KBC kreeg van de autoriteiten in dat land een boete van 10 miljoen forint wegens het overtreden van de handelswetgeving. De boete had te maken met de handel in CDO's.

De boete was een gevolg van het feit dat KBC op eenzijdige wijze en zonder voorafgaandelijke kennisgeving de handel in CDO's had stopgezet. Dat gebeurde nadat Moody's de betrokken CDO's voor herziening op een neerwaartse revisie had geplaatst.

Fortis is van mening dat het aandeel KBC in het huidige beursklimaat het negatieve nieuws naast zich kan neerleggen en dat de koers verder gaat stijgen. Het koopadvies voor KBC blijft gehandhaafd.

De Hongaarse dochter K&H van KBC kreeg van de autoriteiten in dat land een boete van 10 miljoen forint wegens het overtreden van de handelswetgeving. De boete had te maken met de handel in CDO's.De boete was een gevolg van het feit dat KBC op eenzijdige wijze en zonder voorafgaandelijke kennisgeving de handel in CDO's had stopgezet. Dat gebeurde nadat Moody's de betrokken CDO's voor herziening op een neerwaartse revisie had geplaatst.Fortis is van mening dat het aandeel KBC in het huidige beursklimaat het negatieve nieuws naast zich kan neerleggen en dat de koers verder gaat stijgen. Het koopadvies voor KBC blijft gehandhaafd.