Umicore maakte eerder al bekend dat er een bijkomende lijn in die fabriek gebouwd zou worden om te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag.

Ook in de nieuwe katalysatorenfabriek in Bad Säckingen, Duitsland, zal de productie binnenkort opgestart worden. De katalysatoren die in deze vestigingen worden gemaakt, zullen autoconstructeurs en producenten van motoren in staat stellen om te voldoen aan de nieuwe Europese emissienormen.

Sinds de jaren zeventig is het aantal voertuigen op onze wegen, met inbegrip van vrachtwagens en bussen, fors gestegen.

Doorheen de jaren hebben overheden dan ook luchtkwaliteitsnormen ingevoerd om de schadelijke effecten van uitlaatgassen op de menselijke gezondheid terug te dringen. Vandaag is bijna elke nieuwe auto - waar ook ter wereld geproduceerd - standaard uitgerust met een katalysator.

In Europa wil de nieuwe Euro 6-norm onder meer de uitstoot van stikstofoxides (NOx ) door dieselvoertuigen met meer dan de helft terugdringen en ook de uitstoot van roetdeeltjes door benzinevoertuigen reduceren.

Umicore maakte eerder al bekend dat er een bijkomende lijn in die fabriek gebouwd zou worden om te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag. Ook in de nieuwe katalysatorenfabriek in Bad Säckingen, Duitsland, zal de productie binnenkort opgestart worden. De katalysatoren die in deze vestigingen worden gemaakt, zullen autoconstructeurs en producenten van motoren in staat stellen om te voldoen aan de nieuwe Europese emissienormen. Sinds de jaren zeventig is het aantal voertuigen op onze wegen, met inbegrip van vrachtwagens en bussen, fors gestegen. Doorheen de jaren hebben overheden dan ook luchtkwaliteitsnormen ingevoerd om de schadelijke effecten van uitlaatgassen op de menselijke gezondheid terug te dringen. Vandaag is bijna elke nieuwe auto - waar ook ter wereld geproduceerd - standaard uitgerust met een katalysator. In Europa wil de nieuwe Euro 6-norm onder meer de uitstoot van stikstofoxides (NOx ) door dieselvoertuigen met meer dan de helft terugdringen en ook de uitstoot van roetdeeltjes door benzinevoertuigen reduceren.