Als de aankoop met succes wordt voltooid, zal dit Umicore toelaten een kerngedeelte van haar edelmetaalproductenactiviteit volledig te integreren.
Umicore bezit al 90,8 procent van Allgemeine en biedt € 40 per aandeel voor de resterende 441.088 aandelen van Allgemeine die ze nog niet in haar bezit heeft.

De biedprijs vertegenwoordigt een premie van 31,1 procent boven de slotkoers van Allgemeine op 5 december en 20,8 procent boven de gemiddelde koers van de voorbije drie maanden. De aandelen van Allgemeine worden verhandeld op de Vrije Markt van de beurzen van Frankfurt am Main en Berlijn.

Het aanbod loopt van 9 december 2008 tot 21 januari 2009. Indien na afloop van het bod minstens 95% van Allgemeine wordt verworven, bevindt Umicore zich in de positie om een "squeeze out"-procedure te lanceren om die aandelen van Allgemeine te verwerven die niet werden ingebracht.

Als de aankoop met succes wordt voltooid, zal dit Umicore toelaten een kerngedeelte van haar edelmetaalproductenactiviteit volledig te integreren. Umicore bezit al 90,8 procent van Allgemeine en biedt € 40 per aandeel voor de resterende 441.088 aandelen van Allgemeine die ze nog niet in haar bezit heeft. De biedprijs vertegenwoordigt een premie van 31,1 procent boven de slotkoers van Allgemeine op 5 december en 20,8 procent boven de gemiddelde koers van de voorbije drie maanden. De aandelen van Allgemeine worden verhandeld op de Vrije Markt van de beurzen van Frankfurt am Main en Berlijn. Het aanbod loopt van 9 december 2008 tot 21 januari 2009. Indien na afloop van het bod minstens 95% van Allgemeine wordt verworven, bevindt Umicore zich in de positie om een "squeeze out"-procedure te lanceren om die aandelen van Allgemeine te verwerven die niet werden ingebracht.