De Brusselse beurs opende eveneens relatief stabiel, met een beperkt verlies voor de BEL 20. Mobistar ligt in reactie op de resultaten goed op koers, maar de trading update van Umicore werd door de beleggers minder goed onthaald. Laatstgenoemd bedrijf handhaaft weliswaar de guidance, maar de omzetgroei is zo goed als stilgevallen.

Lichte omzetstijging bij Umicore

Umicore's inkomsten stegen met 2% vergeleken met dezelfde periode in 2011. De terugval van de wereldeconomie was meer uitgesproken in het derde kwartaal, waarin een aantal eindmarkten getroffen werden door een lagere vraag.

De visibiliteit op de bestellingen van klanten nam ook af. De vertraging werd het sterkst gevoeld in Performance Materials en in Energy Materials, met uitzondering van de Rechargeable Battery Materials activiteit.

In Catalysis stegen de inkomsten lichtjes, hoewel de business unit de impact van de lagere vraag van de Europese auto-industrie begon te voelen. De Recycling activiteit kon verder genieten van een goede bevoorrading.

Umicore past haar kostenbasis en productie aan als antwoord op de evolutie in bepaalde eindmarkten. Tegelijkertijd blijft Umicore investeren voor toekomstige groei en werden nieuwe initiatieven aangekondigd in Jewellery & Industrial Metals, Cobalt & Specialty Materials en Rechargeable Battery Materials.

De kasstromen bleven zeer positief in het derde kwartaal en de netto schuld werd verder afgebouwd met ongeveer € 35 miljoen.

De Brusselse beurs opende eveneens relatief stabiel, met een beperkt verlies voor de BEL 20. Mobistar ligt in reactie op de resultaten goed op koers, maar de trading update van Umicore werd door de beleggers minder goed onthaald. Laatstgenoemd bedrijf handhaaft weliswaar de guidance, maar de omzetgroei is zo goed als stilgevallen. Lichte omzetstijging bij UmicoreUmicore's inkomsten stegen met 2% vergeleken met dezelfde periode in 2011. De terugval van de wereldeconomie was meer uitgesproken in het derde kwartaal, waarin een aantal eindmarkten getroffen werden door een lagere vraag. De visibiliteit op de bestellingen van klanten nam ook af. De vertraging werd het sterkst gevoeld in Performance Materials en in Energy Materials, met uitzondering van de Rechargeable Battery Materials activiteit. In Catalysis stegen de inkomsten lichtjes, hoewel de business unit de impact van de lagere vraag van de Europese auto-industrie begon te voelen. De Recycling activiteit kon verder genieten van een goede bevoorrading. Umicore past haar kostenbasis en productie aan als antwoord op de evolutie in bepaalde eindmarkten. Tegelijkertijd blijft Umicore investeren voor toekomstige groei en werden nieuwe initiatieven aangekondigd in Jewellery & Industrial Metals, Cobalt & Specialty Materials en Rechargeable Battery Materials. De kasstromen bleven zeer positief in het derde kwartaal en de netto schuld werd verder afgebouwd met ongeveer € 35 miljoen.