Overal ter wereld worden de emissienormen voor schadelijke uitlaatgassen volgens Geert Van Herck van Leleux steeds strenger.

Een evolutie die vooral in de groeilanden in het algemeen en China in het bijzonder van groot belang is : in die landen wordt immers een zeer sterke groei van het aantal nieuwe personenwagens verwacht. Die wagens zullen zeer milieuvriendelijk moeten zijn of het klimaat zal het zwaar te verduren krijgen.

Vermits Europa al strenge normen opgesteld heeft, verwacht het management van Umicore binnen 3 tot 6 jaar hetzelfde beleid in China.

Umicore heeft productievestigingen in Korea en Japan. In China werd in 2005 een fabriek geopend. Deze divisie is vooral een langetermijnkoerskatalysator voor Umicore.

In combinatie met een structurele opleving van de goudprijs kan dit wel voor een zeer sterke rendabiliteitsgroei zorgen. Van Herck is koper van Umicore.

Overal ter wereld worden de emissienormen voor schadelijke uitlaatgassen volgens Geert Van Herck van Leleux steeds strenger. Een evolutie die vooral in de groeilanden in het algemeen en China in het bijzonder van groot belang is : in die landen wordt immers een zeer sterke groei van het aantal nieuwe personenwagens verwacht. Die wagens zullen zeer milieuvriendelijk moeten zijn of het klimaat zal het zwaar te verduren krijgen. Vermits Europa al strenge normen opgesteld heeft, verwacht het management van Umicore binnen 3 tot 6 jaar hetzelfde beleid in China. Umicore heeft productievestigingen in Korea en Japan. In China werd in 2005 een fabriek geopend. Deze divisie is vooral een langetermijnkoerskatalysator voor Umicore. In combinatie met een structurele opleving van de goudprijs kan dit wel voor een zeer sterke rendabiliteitsgroei zorgen. Van Herck is koper van Umicore.