De investeringen omvatten een verhoging van de productiecapaciteit in de bestaande installaties van Umicore in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China), evenals de bouw van een nieuwe productiefabriek en een technisch centrum in Japan.

De investeringen van Umicore zullen zich toespitsen op de verdere ontwikkeling en productie van kathodematerialen van het nikkel-mangaan-kobalt (NMC) type en zullen de jaarlijkse productiecapaciteit voor NMC's van de onderneming meer dan verdrievoudigen tegen 2013.

Marc Gynberg, CEO van Umicore, gaf het volgende commentaar op de investeringen: "De vraag naar lithium-ionbatterijen zal de komende jaren sterk stijgen. We zien sterke signalen dat nikkel-mangaan-kobaltverbindingen een belangrijk onderdeel van de kathodes zullen vormen in belangrijke toepassingen zoals notebook-pc's en batterijen voor hybride elektrische voertuigen. De aangekondigde investeringen zullen de positie van Umicore als leidende producent van kathodematerialen in de wereld verder versterken net als ons totale klantenaanbod. Door de vestiging van een bruggenhoofd in Japan zal Umicore haar Japanse klanten beter kunnen bedienen en deze lokale aanwezigheid zal ook de ontwikkeling ondersteunen van de kringloopactiviteit van Umicore voor de recyclage van herlaadbare batterijen, vooral die uit de autosector. Met deze investering bevestigt Umicore haar engagement tegenover haar klanten in de sector van de lithium-ion batterijen."

De investeringen omvatten een verhoging van de productiecapaciteit in de bestaande installaties van Umicore in Cheonan (Zuid-Korea) en Jiangmen (China), evenals de bouw van een nieuwe productiefabriek en een technisch centrum in Japan. De investeringen van Umicore zullen zich toespitsen op de verdere ontwikkeling en productie van kathodematerialen van het nikkel-mangaan-kobalt (NMC) type en zullen de jaarlijkse productiecapaciteit voor NMC's van de onderneming meer dan verdrievoudigen tegen 2013. Marc Gynberg, CEO van Umicore, gaf het volgende commentaar op de investeringen: "De vraag naar lithium-ionbatterijen zal de komende jaren sterk stijgen. We zien sterke signalen dat nikkel-mangaan-kobaltverbindingen een belangrijk onderdeel van de kathodes zullen vormen in belangrijke toepassingen zoals notebook-pc's en batterijen voor hybride elektrische voertuigen. De aangekondigde investeringen zullen de positie van Umicore als leidende producent van kathodematerialen in de wereld verder versterken net als ons totale klantenaanbod. Door de vestiging van een bruggenhoofd in Japan zal Umicore haar Japanse klanten beter kunnen bedienen en deze lokale aanwezigheid zal ook de ontwikkeling ondersteunen van de kringloopactiviteit van Umicore voor de recyclage van herlaadbare batterijen, vooral die uit de autosector. Met deze investering bevestigt Umicore haar engagement tegenover haar klanten in de sector van de lithium-ion batterijen."